4. januára 2015

Knižné novinky 01- resp. Na čo sa teším!

Dnešným dňom by som chcel zahájiť novú vec na mojom blogu a to sú sľubované knižné novinky! Knižné novinky budú obsahovať informácie o knihách, ktoré v danom mesiaci vyšli alebo ešte len vyjdu. Forma týchto príspevkov sa bude časom meniť - napríklad keď v daný mesiac alebo v období 2 mesiacov (podľa toho koľko budem mať na to času) príde čas aby vyšli knihy, ktoré ma naozaj záujmu, tak napíšem článok štýlu Na čo sa tento mesiac teším!, ale ak nevyjde nič zaujímavého (zaujímavého pre mňa ofc) tak bude článok štýlu Čo nové priniesol tento mesiac! Čo si myslíte o tomto štýle? Súhlasíte s tým alebo Vám to nevyhovuje a radi by ste to pozmenili? Všetky dotazy píšte buď do komentárov alebo na jeden z uvedených kontaktov! 


Ako už z názvu vyplýva prvé knižné novinky budú zamerané na knihy, ktoré majú v blízkej dobe vyjsť. Keďže pred pár dňami začal nový rok, vydavateľstvá odhalili svoje plány a ako sa hovorí "vyložili karty na stôl". Z ich ponúk ma najviac zaujali tieto knihy:

Tajemství Morie (Vladimír Šlechta) 


Anotácia: Od války o Prsten už uběhlo sto dva let. V Grondoru zuří protielfské povstání a trpaslíci si chtějí vzít doly v Morii – třeba i silou. Schyluje se k další zničující válce.
Krajem, který dosud netuší o hrozící katastrofě, se proplétá skupinka uprchlíků. Skládají střípky informací, získávají důkazy, mluví se svědky starých událostí. Postupně odhalují děsivé tajemství.

- udalosti tejto knihy sa majú odohrávať 102 rokov po udalostiach Pána prsteňov a majú byť v nej vysvetlené niektoré nezrovnalosti medzi Hobitom a sériou Pán prsteňov. Ako si už všetci domyslíte jedná sa o posttolkienovské dielo, z ktorého mám strach, ale ku ktorému ma tiahne obrovská zvedavosť, lebo ako fanúšik všetkých kníh od J. R. R. Tolkiena som naozaj zvedavý na ďalší príbeh z tohto úžasného sveta. Môj strach tkvie v tom, že toto nie je dielo od originálneho autora a bojím s že toto dielo nebude ani trošku pripomínať príbeh zo Stredozeme, ale no čo už "risk je zisk", nie? 
-Dátum vydania: 11.2.2015

                                                                        Kolo Času: Nové Jaro (Robert Jordan) 


Anotácia: Město Kanlún, ležící nedaleko od zjizvené pustiny Morny, je opevněné útočiště před nebezpečím na dálném severu, úkryt před zločiny těch, kdo slouží Temnému. Alespoň tak se to povídá. Ovšem po městě, které vítá al?Lana Mandragorana, vypuzeného krále Malkieru a nejlepšího šermíře své doby, kolují šeptem vedené řeči o zplozencích Stínu. Důkaz, pokud by Lan takový žádal, že moc Temného opět sílí a jeho pohůnci pracují po celé zemi.Přesto se uvnitř kanlúnských hradeb Lan setká se ženou, která změní jeho osud. Moirain je mladá a mocná Aes Sedai, která sem přišla hledat pravdu. Potřebuje pomoc při zoufalé snaze ověřit jisté nejasné a zpochybňované proroctví – které mluví o tom, jak zahnat Stín zpátky, a o zrození dítěte, jež by mohlo být Drakem Znovuzrozeným. 

- táto časť je PREQUEL k celej sérii Kolo času. Hoci som túto sériu nečítal, veľmi ma to k nej priťahuje. Neviem či to je tou obálkou, tou rozsiahlosťou alebo len tým, že to znie veľmi zaujímavo, ale na celú sériu si robím poriadny zálusk!
-Dátum vydania: "čoskoro"

Svět ledu a ohně (George R. R. Martin) 


Anotácia: Tato nádherně ilustrovaná kniha - obsahující více jak 170 barevných maleb vytvořených speciálně pro ni - nabízí vyčerpávající vylíčení historie Sedmi království, včetně všech dějinných zvratů, vzrušujících bitev, hořkého soupeření a odvážných povstání, které předcházely událostem Písně ledu a ohně a televizního hitu HBO Hra o trůny. George R. R. Martin se o její psaní podělil s Eliou M. Garcíou, jr. a Lindou Antonssonovou, zakladateli vyhlášené fanouškovské stránky Westeros.org a pravděpodobně jedinými lidmi, kteří znají svět Západozemí stejně dobře jako jeho vizionářský stvořitel. 

- niektorí ľudia sa kvôli tomuto dielo hnevajú na autora a to preto, lebo autor nemá čas aby dokončil ďalšiu časť série Píseň ledu a ohně, ale na zostavenie "encyklopédie" Západozemí čas má. Z časti majú pravdu a z časti som zase rád, že takáto kniha u nás vychádza. Som veľký fanúšik tejto sériu a taktiež som túto knihu už videl v angličtine a veľmi sa mi páčila tak si zatiaľ hovorím:" Prečo nie?".
-Dátum vydania: január 2015

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára