17. februára 2015

Čo kníhkupectvo dalo? 03 - konečne doma!

Ako väčšina z Vás už vie, koncom januára sa mi úspešne podarilo ukončiť zimný semester, a tak ma čakali tri týždne doma. Tento čas som, ako inak, strávil s knihami, ale ani tento trojtýždňový pobyt doma sa neobišiel bez straty na "váhe peňaženky". Samozrejme som musel navštíviť nejaké to kníhkupectvo, ale taktiež som prehľadal aj pivnicu plnú starých kníh a niečo zaujímavé som tam aj našiel!


Pobyt doma prispel k rozšíreniu mojej zbierky Tolkienovej tvorby a to hneď dvomi knihami: Húrinove deti a The Book of Lost Tales (part one). Húrinove deti nemusím, snáď, nikomu predstavovať, ale The Book of Lost Tales môže byť pre niektorých neznáma vec. Jedná sa o prvú knihu zo série The History of Middle-earth, ktorej knihy obsahujú celú prácu J. R. R. Tolkiena a tým myslím rôzne nedopísané príbehy, rôzne podoby vydaných príbeh,... proste celú prácu profesora Tolkiena týkajúcu sa Stredozeme. Táto prvá kniha ukazuje malé príbehy zo Stredozeme, ktoré boli napísané ešte pre Hobitom a neskôr získali podobu zvanú Silmarillion. Jediným problémom môže byť, že knihy nie sú preložené do češtiny/ slovenčiny, preto sa púšťam do tejto série v angličtine. 




Ďalšia kniha, ktorej som neodolal je Pomalé skúmanie Ticha od Patricka Rothfussa. Je to krátky príbeh o jednej z postáv zo sveta série Príbeh kráľovraha, ktorú mám veľmi rád. Posledné knihy sú tie z pivnice. Egypťan Sinuhe I a II je príbeh o lekárovi faraóna v období starovekého Egypta. Ja viem, že to nie je fantasy, ale pre príbehy o lekároch minulosti mám proste slabosť.

Čo poviete na môj výber? Páčila by sa Vám niektorá z týchto kníh? Na každú knihu očakávajte v budúcnosti recenziu!


P.S. ospravedlňujem sa za zlú kvalitu fotky

2 komentáre:

  1. Egypťan Sinuhet je prý skvělý. Už mi ho doporučovalo hodně lidí. Konečně bych se na něj měla vrhnout. :-) A Patricka Rothfusse slyším rozporuplné reakce, tak se mi do něj zatím moc nechce. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Rothfussa máš buď rada alebo nie :D Odporúčam preto skôr sa pozrieť v knižnici. Mne, napríklad, sadol perfektne!

      Odstrániť