11. apríla 2015

Čo kníhkupectvo dalo? 06 - prvá návšteva u Dobrovské!

V piatok sa mi úspešne podarilo urobiť dôležité a ťažké skúšanie v škole, a tak som si povedal, že si zaslúžim odmenu. Keď som tak rozmýšľal, že čím sa teda odmením, vzpomenul som si, že vďaka T-mobilu mám akciu 30% na celý nákup u Dobrovského. V tomto kníhkupectve som ešte, pravdu povediac, nebol. Výber bol ťažký, ale nakoniec som sa rozhodol pre toto. 




U Dobrovského som sa rozhodol pre tri knihy. Prvou bola Cesta meče od Henryho Lion Oldie, príbeh z alternatívneho sveta, ktorý veľmi pripomína stredovekú Áziu. V tomto svete sú živý nie len ľudia, ale aj ich zbrane, pričom ani ľudia, ani zbrane nevedia o tom, že tí druhí sú živé a zmýšľajúce bytosti. Druha kniha, pre ktorú som sa rozhodol, je Den Trifidú od Johna Wyndhama. Klasické katastrofické scifi , ktoré uzrelo svetlo sveta už v roku 1951. Tretia kniha od Dobrovského je Stvoření temnoty od Stevena Eriksona. Prvý diel trilógie, ktorá ukazuje udalosti z obdobia 1000 rokov pred udalosťami Malazskej Knihy Padlých. Kráľovnu Tearlingu od Eriky Johansenovej som dostal od Verči a Davida z Čteme oba (nezabudnite si pozrieť ich blog, ak ste ho ešte nevideli), za čo som im veľmi vďačný, čiže ešte raz ďakujem!


Čo poviete na tieto moje novinky? Páči sa Vám niektorá z nich? Čítali ste ich už niekto, ak áno, čo na ne poviete? Na každú z nich môžete očakávať, samozrejme, v budúcnosti recenziu!

P.S. ospravedlňujem sa za horšiu kvalitu fotky

7 komentárov:

  1. Četla jsem Královnu Tearlingu a byla to hodně zvláštní kniha, ale ne nic strašného, takže na další díl jsem zvědavá. A Den Trifidů je prý hodně dobrý, sama se na knihu chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja som nazrel do prvých 12 strán Trifidov a ako musel som to rýchlo zavrieť, lebo to začalo ťahať ako "čierna diela"! :D

      Odstrániť
  2. Den trifidů (a jeho pokračování) jsem četl. Nav Cestu meče a hlavně Stvoření temnoty se časem chystám.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eriksona už máme doma taky, co nejdřív se do toho chci pustit. :) Tak pak dej vědět, jak se ti to líbilo!
    A za tu Královnu čehosi nemáš zač. Snad to nebude úplná blbost. :-D

    OdpovedaťOdstrániť