19. apríla 2015

Report 02: Krst knihy Démon z East Endu

Dňa 27. Marca 2015 sa uskutočnil krst prvého steampunkového románu Petry Slovákovej s názvom Démon z East Endu. Táto malá, ale napriek tomu zaujímavá udalosť sa odohrávala v malom kníhkupectve Fantasya na Šafarikovej ulici 11/370 v Prahe. Súčasťou krstu bola aj autogramiáda, a taktiež sme mali možnosť zakúpiť si všetky knihy so zľavou 20% (na knihy od Fantom printu to bolo so zľavou 30%). Po samotnej akcii sa pokračovalo s oslavami v reštaurácii Zvořka.


Akcia začala o 18 hodine, avšak ľudia sa už začali zbiehať do kníhkupectva skôr. Hlavným programom bol už spomínaný krst, a čo by to bol za krst bez krstného otca? Krstným otcom tohto nového steampunkového románu sa stal spisovateľ Leonard Medek, autor úžasných Cannanov alebo série Dobrodruh. Ešte pred tým než bola kniha pokrstená šampanským, povedali vydavateľstvo, krstný otec a autorka pár slov, a to či už o ceste k vydaniu knihy alebo k samotnému príbehu. Potom to prišlo, očakávaný akt krstu, ináč povedané kniha bola poliatá šampanským... 



Kníhkupectvo Fantasya sa snažilo urobiť všetko, čo bolo v ich silách aby bola táto akcia dokonalá. Bolo pripravené aj malé občerstvenie, a to či už vo forme nápojov, ako Cola alebo víno, a vo forme niečoho malého pod zub. Na krste sa zúčastnil celkom veľký počet ľudí, čo znamená, že chvíľu vyzeralo byť toto malé kníhkupectvo preplnené. 


Anotácia knihy Démon z East Endu:
Velká Británie je vržena do víru průmyslové revoluce. Ulicemi se pohybují rozličné párou poháněné stroje šílených vědců, ale také věci mnohem temnější – nadpřirozené bytosti. A právě s nimi bojují sourozenci Kelbyovi – vyšetřovatelé ve službách královny Viktorie.

Po zdárném dokončení jednoho případu se před nimi otevírá nový – ještě složitější. Ve čtvrtích viktoriánského velkoměsta jsou totiž pověřeni vyšetřováním podivných úmrtí, která na první pohled nemají motiv ani spojitost. Hrdinové se potýkají jak s dvorskými intrikami, zákeřnými vynálezy a nadpřirozenými jevy, tak s vlastními problémy a minulostí. V temných uličkách odhalují tajná spiknutí i hranice svých možností…




Jedinou nevýhodou takejto akcie, teda aspoň pre mňa, bolo to, že som tam skoro nikoho nepoznal, čiže som si nedokázal plne užiť celý program po krste. Toto nám naznačuje, že udalosti štýlu krst knihy sú určené hlavne pre fanúšikov danej autorky/autora alebo pre tých, ktorí si na knihu robia zálusk a radi by si uchmatli aj malé venovanie od samotného tvorcu toho diela, taktiež nie je problém prísť tam a využiť 20% zľavu na nákup hocijakých kníh. 

Krst knihy je teda podarená, malá akcia, ktorá rozhodne zaujme každého fanúšika samotného diela alebo jeho tvorcu. Dostanete dobrú príležitosť na to aby ste sa zoznámili s ľuďmi, ktorí majú podobný knižný vkus alebo budete mať možnosť urobiť nejaký ten výhodný nákup. Ak ste ešte na žiadnom krste neboli, tak vám rozhodne odporúčam na nejaký zájsť, je to predsa len zaujímavý zážitok!


P.S. za úžasnú fotku Petry Slovákovej "v akcii" patrí vďaka Dark Vision Studio!

1 komentár:

  1. Vypadá to, že pak rozjedeme diskusi o tom, jak se nám to líbilo! :) :D

    OdpovedaťOdstrániť