17. mája 2015

Report 03: Svet knihy

Od štvrtku 14.5. do nedele 17.5. sa v Prahe na výstavišti Holešovice konal knižní veľtrh, ktorý už najskôr všetci poznáte. Áno, je to Svět knihy. Jednalo sa už o 21. ročník medzinárodného knižného veľtrhu, ktoré sa zúčastnili nie len české, ale aj napríklad nemecké, francúzske a dokonca aj čínske a egyptské vydavateľstva. Na tejto akcii boli odovzdané aj ceny Akadémie SFFH za rok 2014 a taktiež sa takejto obrovskej knižnej akcie zúčastnilo veľké množstvo autorov rôznych žánrov, ktorí či už prezentovali svoje nové diela alebo vám s radosťou podpísali vaše knihy alebo ozrejmili nezrovnalosti ich príbehov.








Skoro každé vydavateľstvo sa prezentovalo svojim výnimočným stánkom, kde predstavovali a zároveň aj predávali svoje, či už staré alebo aj tie najnovšie diela. Za najkrajší a najprepracovanejší stánok osobne pokladám stánok vydavateľstva Host, ktorý priam "lahodil" naším očiam.

Asi najväčším lákadlom celej akcie boli ZĽAVY na knihy, ktoré sa pohybovali okolo 25%, ale niektoré stánky ponúkali aj staršie tituly za oveľa "sladšie" a peňaženkám prijateľnejšie ceny, dobrým príkladom bolo vydavateľstvo Fantom print a Brokilon so svojimi krabicami preplnenými knihami za 20 korún. Osobne som svoju zbierku obohatil o 14 titulov, napríklad o Píseň krve od Anthony Rayn alebo o poslednú časť zaujímavej série Plástev jedu od Josefa Pecinovské nesúcu názov Válka pláství, zvyšok vidíte na obrázku.

Celý veľtrh bol obohatený o štedrý doprovodný program. Jednalo sa napríklad o predávanie cien Akadémie SFFH, stretnutie s autormi populárnej série Kladivo na čarodeje, "prednáška" o Steampunku alebo o Zaklínačovi Geraltovi. Jeden z týchto programov, ktorý ma zaujal asi najviac, bolo stretnutie s Josefom Pecinovským, autorom známej dystopickej sérii Plástev Jedu, ktorej posledný diel nedávno vyšiel. Pán Pecinovský bol veľmi milý a všetky knihy mi ochotne podpísal, za čo som mu veľmi vďačný.


Na Svetě knihy som taktiež stretol veľa známych tvári ako napríklad Filipa z fantasyknihy.eu, Vojtu z kniznikukatko.cz, ale taktiež som mal aj možnosť konečne spoznať a stretnúť tvárou v tvár Davida a Verču z ctemeoba.blogspot.cz, proste kopa skvelých, rovnako šialených ľudí.



Svet knihy je ohromná a úžasná akcia, na ktorú by každý knihomoľ aspoň raz mal prísť. Nájdete tu všetko, čo knihomoľské srdce môže potešiť, a ešte viac. Máte tu možnosť nie len nakúpiť knihy za zaujímavé ceny, ale aj stretnúť svojich obľúbených autorov, takže budúci rok rozhodne túto udalosť navštívte. 


5 komentárov:

  1. Rádi jsme tě poznali, bylo to fajn! Příště si vezmeme taky aspoň pět knížek k Pecinovskému, když už má ten trénink. :D A v srpnu na srazu se uvidíme zase!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nápodobne! :) 5 kníh už bude preňho malina :D a na srpen sa už veľmi teším!

      Odstrániť
  2. Slušná kupka knížek! :) Strážce soumraku jsem také ukořistila, ani jsem to pořádně nezkoumala, ale té ceně prostě nešlo odolat. Tak uvidíme, jaké to bude :) Piseň krve jsem četla nedávno a Orky asi před rokem, jsou super. Pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) No Strážce Soumraku je 5. diel jednej série a mne sa už podarilo skôr zohnať tie prvé 4 :D tak som hold doplnil, ale vyzerá to zatiaľ celkom dobre :)

      Odstrániť
  3. Nás s Terkou sis získal tím, že jsi věnoval svou předposlední záložku s Jackem a my jsme se tak nemuseli o tu poslední poprat...! :)

    OdpovedaťOdstrániť