15. augusta 2015

Zoznámte sa! 01: Edícia Pevnost - nová, krajšia, lepšia!


Edíciu Pevnost už pozná skoro každý, či už ako zdroj dobrý príbehov alebo ako knižnú prílohu časopisu Pevnosť. Pre tých, čo však túto edíciu nepoznajú alebo o nej nepočuli je práve tento článok. Nedávno táto edícia prekonala vďaka vydavateľstvu Epocha v celku veľké zmeny čo sa rozhodne podpísalo aj na jej kvalite.










Čo to vlastne je?
Táto edícia je známa nie len tým, že v nej vychádzajú naozaj rôznorodé romány/novely/poviedky menšieho rozsahu, z ktorých si vyberie naozaj každý, ale aj tým, že sa v celku striktne drži scifi/fantasy/ horror žánru alebo ich najrôznejších kombinácii. Vďaka Pevnosti majú možnosť zažiariť nie len časom pochované klasiky alebo nové diela od známych českých autorov, ale aj úplný nováčikovia/ mladé talenty českej fantastiky. Aby toho ešte nebolo málo, tak väčšina diel vychádza ako príloha časopisu pevnosť, čiže ich môžete zohnať za smiešnu cenu!


Trošku tej histórie
Edícia Pevnost sa prvý krát predstavila v roku 2005 s dielom Vlčice od Zdeňka Žemličku a malo ju na starosti vydavateľstvo Wolf Publishing. Wolf Publishing mala pod správou túto edíciu do roku 2007 a vydalo približne 29 zväzkov do tejto rozrastajúcej sa edície. V roku 2007 s príchodom 30. zväzku prevzalo vydávanie tejto série vydavateľstvo Epocha, ktoré na tomto populárnom projekte pracuje dodnes. Pod vedením Epochy získala táto edícia nový vzhľad a ako celok pripomínala peknú sériu s akýmsi "fantasy nádychom". V poslednej dobe však edícia Pevnost bola znovu prerobená. V tejto dobe je na svete už 95 zväzkov a to ich vydávanie ani z ďaleka nekončí!


Nová, krajšia, lepšia!
Nedávno si prešla táto edícia ďalšou zmenou. Táto zmena sa podpísala hlavne na jej vzhľade, ale myslím si, že to ovplyvnilo aj jej kvalitu. Diela tejto edície boli ozdobené novým nádherným "kabátikom", teda obálkou. Ilustrácie na vrchu obálky sú proste famózne a v poličke vyzerajú naozaj skvelo, až tak skvelo, že ich chcem všetky mať a to nehovorím len o tých čo už vyšli ale aj o tých čo ešte len vyjdu. Jedinou vecou, ktorá by sa nemusela niektorým čitateľom páčiť je ich paperback, avšak pri veľkosti týchto kníh by bolo hlúpe uvažovať o pevnej väzbe ak popri tom je ich paperback jeden z tých kvalitnejších a nepodlieha tak rýchlo opotrebovaniu.


Tak toto je edícia Pevnost - šanca pre mladých autorov, šanca pre staré hviezdy znovu zažiariť a veľa iného. Každý milovník fantasy/ scifi/ horroru si príde na svoje a niečo si vyberie. Tak toto všetko a ešte viac je edícia Pevnosť - Prosím zoznámte sa!



V prípade záujmu o tieto diela ich môžete zohnať na stránke vydavateľa za veľmi výhodnú cenu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára