12. februára 2016

Očami sklenenej šošovky 03: PC hry a ja

Ako bývalý "závislák" na počítači som mal s PC hrami bohatú históriu a niečo z nej mi aj ostalo dodnes. Začínalo to všetko nevinne strategickými hrami ako Age of Mythology alebo Warcraft 2 a 3, neskôr sa k tomu začali pridávať RPGčka ako Gothic 3 a strieľačky štýlu Unreal Tournament. Príchod internetu aj do mojej domácnosti spôsobil môj najväčší úpadok v prospech hier. Zo začiatku to boli len hry pre viacej hráčov ako "WOWko" alebo "LOLko", ale neskôr som si uvedomil, že hry dokážu vyrozprávať aj dobrý príbeh. Vtedy ma oslovila séria The Elder Scrolls, Zaklínač, ale aj Starcraft a hlavne Dark Souls. Dark Souls považujem za svoju najobľúbenejšiu sériu. Je to hoci séria veľmi ťažkých hier, ale ich príbeh je úžasný, avšak nie je zadarmo. Každý hráč ho musí pozorným hľadaním, rozmýšľaním a čítaním rôznych popisov a nápisov hľadať. Odmena za túto všetku námahu je však skvelá, preto sa nebojím pochváliť tým, že Dark Souls 1 a 2 vlastním vo forme zberateľskej edície a Dark Souls 3 v takejto edícii už mám pred-objednaný!









PS: toto je len ilustračný záber toho ako bude zberateľská edícia Dark Souls 3 vyzerať.


Čo si o vyššie zmieňovaných a ukázaných hrách myslíte? Hrávate aj vy niečo na počítači alebo na konzole? Pochváľte sa vašou najobľúbenejšou hrou!

6 komentárov:

  1. Stále hraju :) Nyní hraju Zaklínače (dohrávám jedničku, dvojka čeká), Left4Dead 2, Dead Island 1+2, Skyrim..
    Hrála jsem Sacred (v mládí), Mafia, Lolko, Wowko, Age of Mythology a spoustu dalších podobných :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaklínač je bomba, toho si poriadne vychutnaj! :)

      Odstrániť
    2. Je fakt super. Jedničku mám za sebou, teď jedu dvojku. Grafické zpracování, hudební doprovod, příběh - vše je prostě perfektní :)

      Odstrániť
  2. Já od příchodu na střední hry přestal hrát, protože jsem nebyl schopný najít žádnou pořádnou, ale jak ty, i já měl předtím docela bohatou zkušenost. :D V momentální chvíli jsem naprosto propadl Zaklínači, Dragon Age a Mass Effect. :') A předtím jsem docela dost ujížděl na Heroes of Might and Magic. :))) :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaklínač, Dragon Age, Mass Effect - všetko hold parádne hry. :D

      Odstrániť