15. marca 2015

Čo kníhkupectvo dalo? 05 - neočakávana príležitosť, teda akcia!

Pred nedávnou dobou začalo pražské kníhkupectvo Fantasya predávať staršie knihy za zníženú cenu, presnejšie povedané 20 korún za kus. Ponúkané knihy sú mierne poškodené, ale väčšinou sa jednalo o zažltnuté strany alebo jemne otlačenie, čiže knihy sú väčšinou vo výbornom stave! Tejto akcii som proste neodolal. Však kto by aj odolal za takú cenu! 







Vo Fantasyi sa mi podarilo doplniť sériu o trpaslíkoch a taktiež aj série Legendy Alfú od Markusa Heitza. Druhá séria, ktorú sa mi podarilo zohnať je séria Vláda Soumraku od anglického autora Toma Loyda. Jedná sa o jeho prvotinu a je to temné fantasy, ktoré by malo zaujať každého fanúšika G. R. R. Martina a S. Eriksona, čiže môžem povedať iba jedno: Som na to naozaj zvedavý! 

Posledným akciovým kúskom je Poslední pán prstenú od K. Yeskova. Je to príbeh z Tolkienovej Stredozeme, ktorý však za hlavných hrdinov ukazuje škretov, ktorí bojujú vo vojne o prsteň za Mordor, zdroj priemyselnej revolúcie (chápem, že to bude totálne o ničom, ale za 20 korún nech to vezme čert, je to predsa príbeh zo Stredozeme). Poslednými knihami, ktoré som kúpil za plnú cenu sú ďalšie časti zo série History of Middle-Earth, ktorá hovorí o celej ceste, ktorú Tolkien prekonal k vytvoreniu Stredozeme. Všetky verzie diel ako sú Pán prsteňov, Hobbit, Silmarillion, jeho myšlienky, ciele a rôzne iné veci. 




















Čo poviete na môj výber? Máte niekto s týmito knihami skúsenosti? Ak áno, napíšte mi, či sa vám páčili! Na všetky tieto knihy môžete, samozrejme, v budúcnosti očakávať aj recenzie. 


P.S. ospravedlňujem sa za horšiu kvalitu fotiek.

1 komentár: